Basistraining WILMA

Wil jij ook weten wat WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. voor jouw waterschap kan betekenen?

Speciaal voor mensen vanuit de taakafdelingen/business organiseert WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. basistrainingen architectuur. Deze trainingen zijn gratis en zijn interactief in kleine groepjes met maximaal 15 deelnemers.

Inhoud

Tijdens deze training willen we jou op een interactieve en pragmatische manier laten kennismaken met de WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie..

 • Introductie tot Wilma (wat, hoe en waarom van de WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie.)
 • De theorie van enterprise architectuur (wat is enterprise architectuur en hoe pas je dit toe binnen je waterschap)
 • De rol van IT-architectuur (de relatie tussen enterprise architectuur en IT-architectuur)
 • Rollen/taken verantwoordelijkheden (hoe borg je enterprise architectuur binnen jouw waterschap)
 • Architectuur naar de praktijk (best practice voor enterprise architectuur)
 • Afsluiting (hoe kun jij WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. toepassen binnen jouw waterschap)

Data

In 2022 zijn vijf data ingepland:

 • woensdag 2 februari 2022, 9-12 uur (VOL)
 • woensdag 2 maart 2022, 9-12 uur (VOL)
 • vrijdag 1 april, 9-12 uur
 • donderdag 7 april 2022, 9-12 uur (VOL)
 • vrijdag 13 mei 2022, 9-12 uur (VOL)

Opgeven

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen, laat het ons weten via wilma@hetwaterschapshuis.nl. We willen onze kennis over architectuur en de WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. graag met jullie delen.