WILMA Webinars

WILMA organiseert een reeks gratis webinars om meer informatie te kunnen delen en in gesprek te gaan over diverse onderwerpen en hun relatie met WILMA. Op deze pagina zijn de webinars en presentaties terug te vinden.


WILMA en Datakwaliteit[bewerken]

Webinar WILMA en datakwaliteit .png

Op 15 september jl. organiseerden we een webinar over datakwaliteit en hoe WILMA op dat snijvlak opereert.


INFOVEILIGHEID tekening.jpg

WILMA en Informatieveiligheid[bewerken]

Op 24 november jl. organiseerden we een webinar over informatieveiligheid met als centrale vraag: Hoe krijg je samen met de WILMA grip op informatieveiligheid?


Gegevensdistributie.jpg

WILMA en Gegevensdistributie[bewerken]

Op 26 januari jl. organiseerden we een webinar over gegevensdistributie.


WILMA en de Softwarecatalogus[bewerken]

Webinar softwarecatalogus2.png

Op woensdag 23 maart jl. organiseerden we een webinar over de softwarecatalogus.


WILMA en FAIR-principes[bewerken]

Webinar FAIR principes.png

Op woensdag 11 mei jl. organiseerden wij een webinar over grip op FAIR-principes.


WILMA en programma HEEL[bewerken]

WILMA en HEEL.png

Op woensdag 23 november a.s. organiseren wij samen met het programma HEEL een webinar over uniformering van processen en het voordeel hiervan.

Enterprise architectuur heeft binnen de organisatie als doel om in samenhang te sturen op strategische doelen. De processen van projecten in de waterschapscontext moeten hier naadloos op aansluiten.

Het programma HEEL (Herleidbaar, Eenduidig en Expliciet samenwerken over de hele Levenscyclus) is een HWBP-initiatief en helpt om waterschapsprojecten beter beheersbaar te maken en processen effectiever in te richten. De processen van HEEL geven een verdiepende invulling aan de volgende processen: Klanteisenproces, Specificatieproces, Verificatieproces, Validatieproces. HWBP, het Waterschapshuis, Unie van Waterschappen, Taskforce Deltatechnologie, STOWA en de waterschappen werken samen met het programma HEEL aan het uniformeren van de System Engineering-werkwijze binnen deze projecten. 19 waterschappen zijn hier inmiddels bij aangesloten.

WILMA en het programma HEEL hebben de eerste stappen gezet om met samenwerken de samenhang te versterken en vertellen hierover meer in deze webinar.


Komende webinars[bewerken]

Regelmatig worden er nieuwe webinars georganiseerd over verschillende WILMA-gerelateerde onderwerpen. Volg deze pagina en onze LinkedIn-account voor meer informatie.

Opgeven[bewerken]

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan één van onze webinars, laat het ons weten via wilma@hetwaterschapshuis.nl.