WILMA Trainingen

Basistrainingen architectuur - Kennismaken met WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie.

Wil jij ook weten wat WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. voor jouw waterschap kan betekenen?

Speciaal voor mensen vanuit de taakafdelingen/business organiseert WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. basistrainingen architectuur. Deze trainingen zijn gratis en zijn interactief in kleine groepjes met maximaal 15 deelnemers.

Inhoud

Tijdens deze training willen we jou op een interactieve en pragmatische manier laten kennismaken met de WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie..

 • Introductie tot Wilma (wat, hoe en waarom van de WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie.)
 • De theorie van enterprise architectuur (wat is enterprise architectuur en hoe pas je dit toe binnen je waterschap)
 • De rol van IT-architectuur (de relatie tussen enterprise architectuur en IT-architectuur)
 • Rollen/taken verantwoordelijkheden (hoe borg je enterprise architectuur binnen jouw waterschap)
 • Architectuur naar de praktijk (best practice voor enterprise architectuur)
 • Afsluiting (hoe kun jij WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. toepassen binnen jouw waterschap)

Data

 • dinsdag 18 oktober 2022, 9-12 uur
 • dinsdag 13 december 2022, 9-12 uur


Verdiepingstrainingen architectuur

Heb jij de basistraining al gevolgd en wil je meer weten? Of ben je specifiek geïnteresseerd in een bepaald onderwerp? Kijk dan eens naar onze verdiepingstrainingen. Deze trainingen zijn gratis en zijn interactief in kleine groepjes met maximaal 15 deelnemers.

WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. in de praktijk

In navolging op de basistraining architectuur - kennismaken met WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. gaan we een verdiepingsslag maken naar het toepassen van WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. in de praktijk. Wil jij ook weten hoe je de WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. optimaal binnen jouw waterschap kan toepassen?

Inhoud

Tijdens deze training gaan we concreet aan de slag met een praktijkcasus en hoe deze m.b.t. de WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. toe te passen binnen je eigen organisatie.

 • Hoe stuur ik strategisch op samenhang;
 • Het businessvraagstuk verhelderen;
 • Het businessvraagstuk toetsen aan de architectuur;
 • Oplossingsrichtingen bepalen;
 • Architectuur toepassen in een project;
 • Hoe creëer ik draagvlak en communiceer ik met mijn stakeholders;
 • Nu jij!!?

Data

 • woensdag 19 oktober 2022, 9-12 uur
 • woensdag 14 december 2022, 9-12 uur


Architectuur binnen een agile aanpak

Hoe zorg ik dat mijn enterprise architectuur blijft aansluiten bij een agile aanpak binnen de context van een project start architectuur?

Datum

 • dinsdag 8 november 2022, 9-12 uur


Enterprise architectuur en strategisch draagvlak

Hoe toon ik de meerwaarde van enterprise architectuur aan en creëer ik draagvlak bij het management en beslissers?

Datum

 • woensdag 9 november 2022, 9.30-11 uur


Trainingen architectuurvolwassenheid

In de tweede helft van 2022 worden vier trainingen gegeven in het kader van architectuurvolwassenheid:

 • 1. Opstellen van architectuur, dinsdag 11 oktober, 9-11 uur
 • 2. Verantwoordelijkheden en bevoegdheden, donderdag 3 november, 9-11 uur
 • 3. Invulling architectuurrol, dinsdag 15 november, 9-11 uur
 • 4. Interactie en samenwerking, donderdag 1 december, 9-11 uur


Opgeven

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen, laat het ons weten via wilma@hetwaterschapshuis.nl. We willen onze kennis over architectuur en de WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. graag met jullie delen.