Webinar WILMA en FAIR-principes

15 april 2022Op woensdag 11 mei 2022 van 09.30-10.30 uur organiseren wij de volgende webinar in onze reeks WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie.-webinars: WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. en FAIR-principes.

Digitale transformatie, datagedreven werken, veranderende- of nieuwe wet- en regelgeving zijn voor onze organisaties aanleiding om op een andere manier met data om te gaan. De vraag die centraal staat tijdens deze webinar: Hoe kan de WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. helpen om de FAIR-principes te organiseren?

Een tipje van de sluier: richtinggevende uitspraken van de WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. geven bijvoorbeeld inzicht in waar de waterschappen voor staan. De FAIR-principes zijn uitspraken over hoe we binnen onze organisatie omgaan met de manier van beschrijven, het opslaan en het publiceren van data. We maken onze organisatie FAIR, is een uitspraak die vaak voorbij komt. Onze data is Findable – vindbaar, Accessible – toegankelijk, Interoperable – uitwisselbaar, Reusable – herbruikbaar. Maar wat betekent het in de praktijk wanneer een organisatie de FAIR-principes omarmt en hoe borg je deze principes binnen je organisatie? Hoe kan de WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. hierbij helpen en hoe kunnen programma’s bijdragen aan grip houden en krijgen op de FAIR-principes binnen de watersector?

Hierover zullen we de dialoog gaan voeren met vertegenwoordigers vanuit de volgende partijen:

  • Informatiehuis Water; Koos Boersma, informatie architect
  • Rijkswaterstaat; John Maaskant, adviseur data en informatiemanagement
  • Rijkswaterstaat; Jeroen Graave, architect watermanagement
  • Waterschap;
  • Het Waterschapshuis; Roel van den Berg, product owner WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie.
  • Het Waterschapshuis; Pleuni Niezing, gespreksleider


Ben je geïnteresseerd om deel te nemen, geef je op via wilma@hetwaterschapshuis.nl.

Zie ook: Alle nieuwsberichten