Archiefbeheercomponent

ArchiMate-modellen > WILMA > ApplicationComponents > Archiefbeheercomponent
ArchiMate-element Archiefbeheercomponent
ArchiMate_Component.png
Property "Toelichting" (as page type) with input value "De component ondersteunt het beheren van informatieobjecten tijdens de gehele levenscyclus vanaf het eerste ontstaan tot en met definitieve verwijdering via onder andere identificeren, classificeren, archiveren, bewaren en soms vernietigen daarvan. Doelstelling is ondermeer om conform de wettelijke kaders de rechten en plichten van waterschap, burgers en bedrijven te beschrijven. Naast de term informatieobject wordt soms ook de term "record" gebruikt." contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.
Elementtype  : ApplicationComponent
Element-id  : WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie./id-e74765cf-b97b-4f81-a390-3664eccf7724
ArchiMate-model  : WILMA
Label  : Archiefbeheercomponent
Documentatie  : Component voor het systematisch beheren en onderhouden van informatieobjecten.
SWC status  : In gebruik
SWC type  : Referentiecomponent
Toelichting  : De component ondersteunt het beheren van informatieobjecten tijdens de gehele levenscyclus vanaf het eerste ontstaan tot en met definitieve verwijdering via onder andere identificeren, classificeren, archiveren, bewaren en soms vernietigen daarvan. Doelstelling is ondermeer om conform de wettelijke kaders de rechten en plichten van waterschap, burgers en bedrijven te beschrijven. Naast de term informatieobject wordt soms ook de term "record" gebruikt.
Object ID  : e74765cf-b97b-4f81-a390-3664eccf7724
Object ID_nl  : e74765cf-b97b-4f81-a390-3664eccf7724
Original ID  : id-e74765cf-b97b-4f81-a390-3664eccf7724
Semanticsearch  : archiefbeheercomponent
ArchiMate-views  : 
Relaties  :