Mijn WILMA

De WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. geldt als de referentiearchitectuur voor waterschappen en kan dienen als een blauwdruk voor de enterprise architectuur van je eigen waterschap (zie ook: Wat is Wilma).

De onderstaande uitgewerkte persona’s kunnen als referentie worden overgenomen en zullen in de praktijk (specifiek moeten) worden vertaald naar je eigen waterschap. Het advies is dan ook om eerst te informeren naar en bij de persona’s binnen je eigen waterschap en deze tegen de referentie aan te houden.

Klik op één van onderstaande uitgewerkte persona's om meer te weten te komen over je userstory, customer journey en directe links naar voor jou relevante content.

KetenpartnerLeverancierEnterprise architect(Secretaris-)directeurBusinessmanagerInformatiemanagerInformatieadviseurFunctioneel beheerderSite plattegrond persona's2.png
Over deze afbeelding