Functioneel beheerder

tekening van een vrouw die de functioneel beheerder verpersonificeert

Ik ben de intermediair tussen business en IT en ik houd mij bezig met het beheren van de informatievoorzieningDe informatievoorziening is het geheel van mensen, middelen en maatregelen, gericht op het invullen van de informatiebehoefte met gegevens en functionaliteit, zoals die volgt uit de bedrijfsprocessen van de organisatie. binnen mijn organisatie.

tekening van een vrouw die de functioneel beheerder verpersonificeert

Wat is mijn rol binnen mijn organisatie?

Als functioneel beheerder houd ik mij bezig met het beheren van de informatievoorzieningDe informatievoorziening is het geheel van mensen, middelen en maatregelen, gericht op het invullen van de informatiebehoefte met gegevens en functionaliteit, zoals die volgt uit de bedrijfsprocessen van de organisatie. binnen mijn organisatie. De bedrijfsapplicaties worden gebruikt door de gebruikersorganisatie en moeten eventueel aan veranderende eisen worden aangepast. Het beschrijven van deze wijzigingen, het (laten) doorvoeren van de voorgestelde wijzigingen en het controleren van de wijzigingen behoren eveneens tot mijn takenpakket.

Hoe gebruik ik architectuurproducten binnen mijn werk?

Ik gebruik architectuurproducten voor het raadplegen van businessdomeinkennis, maar ook om te begrijpen hoe de applicaties die mijn organisatie gebruikt, aansluiten op de landelijke voorzieningen.

Wanneer is de inrichting van de WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. voor mij een succes?

De WILMAWaterschaps Informatie en Logische Model Architectuur (WILMA). De waterschappen willen beter en efficiënter samenwerken met elkaar en in de keten. Concrete kaders helpen bij het sturen van gemeenschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Architectuur is een strategisch hulpmiddel bij het opzetten en (continu) doorontwikkelen van de informatiehuishouding van een organisatie. (Softwarecatalogus) gebruik ik om een beeld te krijgen van hoe onze applicaties aansluiten op ketenprocessen. Zo weet ik hoe mijn applicaties worden toegepast binnen een waterschap. Ook vind ik het belangrijk dat ik in staat ben om een organisatievraagstuk te kunnen vertalen naar een gebruiksvriendelijke oplossingsrichting.

tekening van een vrouw die de functioneel beheerder verpersonificeert

Als functioneel beheerder…


plaatje van de klantreis die een functioneel beheerder doorloopt