Belastingheffing

ArchiMate-modellen > Bedrijfsfuncties WILMA 1.1 > BusinessFunctions > BelastingheffingDe bedrijfsfunctie Belastingheffing is ervoor verantwoordelijk dat de primaire financiële middelen voor het uitvoeren van de taken worden gegenereerd middels het opleggen van aanslagen aan burgers en bedrijven.
ArchiMate-element BelastingheffingDe bedrijfsfunctie Belastingheffing is ervoor verantwoordelijk dat de primaire financiële middelen voor het uitvoeren van de taken worden gegenereerd middels het opleggen van aanslagen aan burgers en bedrijven.
ArchiMate_Function.png
Elementtype   :  BusinessFunction
Element-id   :  BedrijfsfunctiesWILMA1.1/Id-96
ArchiMate-model   :  Bedrijfsfuncties WILMA 1.1
Label   :  BelastingheffingDe bedrijfsfunctie Belastingheffing is ervoor verantwoordelijk dat de primaire financiële middelen voor het uitvoeren van de taken worden gegenereerd middels het opleggen van aanslagen aan burgers en bedrijven.
Documentatie   :  WIA: BelastingheffingDe bedrijfsfunctie Belastingheffing is ervoor verantwoordelijk dat de primaire financiële middelen voor het uitvoeren van de taken worden gegenereerd middels het opleggen van aanslagen aan burgers en bedrijven./invordering

Het genereren van de primaire financiële middelen voor het uitvoeren van de taken middels het opleggen van aanslagen aan burgers en bedrijven en het heroverwegen van de aanslagen naar aanleiding van verzoeken en bezwaren. Tevens betreft het de betalingsverwerking, eventuele kwijtschelding en het ten uitvoer brengen van (dwang)invorderingsmaatregelen. (Bron: WIA)

De vastgestelde WIA hoofdprocessen zijn: actualiseren basisgegevens; opleggen aanslagen; verwerken bezwaren en beroepen; verwerken verzoeken;

invorderen.
ArchiMate-views   : 
Relaties   : 
  • BelastingheffingDe bedrijfsfunctie Belastingheffing is ervoor verantwoordelijk dat de primaire financiële middelen voor het uitvoeren van de taken worden gegenereerd middels het opleggen van aanslagen aan burgers en bedrijven. aggregeert Beroep- en bezwaar behandeling (AggregationRelationship)
  • BelastingheffingDe bedrijfsfunctie Belastingheffing is ervoor verantwoordelijk dat de primaire financiële middelen voor het uitvoeren van de taken worden gegenereerd middels het opleggen van aanslagen aan burgers en bedrijven. aggregeert Oplegging aanslag (AggregationRelationship)
  • BelastingheffingDe bedrijfsfunctie Belastingheffing is ervoor verantwoordelijk dat de primaire financiële middelen voor het uitvoeren van de taken worden gegenereerd middels het opleggen van aanslagen aan burgers en bedrijven. aggregeert Invordering (AggregationRelationship)
  • BelastingheffingDe bedrijfsfunctie Belastingheffing is ervoor verantwoordelijk dat de primaire financiële middelen voor het uitvoeren van de taken worden gegenereerd middels het opleggen van aanslagen aan burgers en bedrijven. aggregeert Heffing (AggregationRelationship)